Milieu

 

Alle consumptie, dus ook het stoken op hout, heeft invloed op ons milieu. Daarom is het zaak de belasting voor ons leefmilieu zo minimaal te houden. Uw huis verwarmen door middel van een accumulerende houtkachel is een garantie dat u effectief en milieuvriendelijk omgaat met de hernieuwbare brandstof hout.

Hout is in feite een onuitputtelijke bron van groene energie omdat het afkomstig is uit bosbouw, onderhoud van plantsoenen of uit de fruitteelt.

Daarnaast is het ook nog het “cradle to cradle principe” indien gestookt wordt met afvalhout afkomstig uit b.v. timmerfabrieken.

Stoken in een accumulerende houtkachel is CO2 neutraal en tevens een goede manier om zonne-energie om te zetten naar een behaaglijk leefklimaat.

Om te groeien heeft hout zonne-energie nodig (dit is gratis), dit proces heet fotosynthese. Via het blad van bomen worden zonlicht en CO2 o.a. omgezet in groei en zuurstof.

Dus de zonne-energie wordt in de boom opgeslagen en komt uiteindelijk bij verbranding in de kachel als warmte weer vrij. De opgenomen CO2 tijdens de groei is dezelfde hoeveelheid die tijdens de verbranding weer vrijkomt en dus is stoken op hout in een accumulerende kachel CO2 neutraal.